Ιράκ: «Με τις ευλογίες του Αλλάχ θα καταρριφθούν τα τουρκικά μαχητικά»



Σεπτέμβριος 26, 2012.

Το Ιρακινό Κοινοβούλιο αντέδρασε σκληρά στις επιχειρήσεις των τουρκικών αεροσκαφών που πραγματοποιούνται στην περιοχή Καντίλ του βόρειου Ιράκ, εναντίον στόχων του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.


Ο αντιπρόεδρος του Ιρακινού Κοινοβουλίου Ισκαντέρ (Αλέξανδρος) Βίτβιτ αντέδρασε έντονα σήμερα για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Καντίλ και τον βομβαρδισμό στην περιοχή.

 Ο Ισκαντέρ Βίτβιτ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «New York Times» δήλωσε ότι ο τούρκικος στρατός επιτίθεται σε στόχους του PKK στο ιρακινό έδαφος και πρόσθεσε ότι με τις ευλογίες του Αλλάχ αυτά τα αεροπλάνα θα καταρριφθούν από το Ιράκ.
«Θα πάρουν όπλα από τη Ρωσία»

Η κρίση στη Συρία, η κατάσταση στο Ιράκ, στο Ιράν, την Τουρκία και οι επιθέσεις κατά του PKK στην περιοχή Καντίλ συζητήθηκαν επίσης.

Ο επικεφαλής της δύναμης του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ, ταξίαρχος  Robert L. Caslen Jr. Caslen δήλωσε ότι το Ιράκ δεν μπορεί να ελέγξει τον εναέριο χώρο του και αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Τα τουρκικά αεροσκάφη χτυπούν στόχους των Κούρδων μπαίνοντας στον ιρακινό εναέριο χώρο και αυτό το βλέπουμε όλοι μας».

Εντωμεταξύ η ιρακινή κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τη Ρωσία να αγοράσει αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα και επισπεύδει την παράδοσή τους, αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα –σημειώνει το τούρκικο κείμενο.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr