Επίσκεψη του προέδρου των Σκοπίων στο Φανάρι



Σεπτέμβριος 12, 2012.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ίβανοφ είχε σήμερα γεύμα εργασίας με την ηγεσία  της Συνομοσπονδίας Τούρκων Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων στην Κωνσταντινούπολη και κατόπιν επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.


Το γεύμα εργασίας διοργανώθηκε προς τιμήν του Σλάβου προέδρου Ίβανοφ για να συναντηθεί με τους Τούρκους επιχειρηματίες και να ενημερώσει τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων που έγιναν στη χώρα προκειμένου να δημιουργηθεί  πιο ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον και να προσκαλέσει τα μέλη της Συνομοσπονδίας να επενδύσουν στα Σκόπια.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Συνομοσπονδίας, Μεράλ Ριαζανούρ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μελλοντικά ο αριθμός των  Τούρκων επενδυτών στα Σκόπια θα αυξηθεί σημαντικά. Η Συνομοσπονδία αυτή  εκπροσωπεί 173 εταιρείες και έχει 43.000 μέλη.

Ο Ίβανοφ στο Φανάρι

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος των Σκοπίων είχε προγραμματίσει  συνάντηση με την Αυτού Αγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Κατά τη συνάντηση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συχνές συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο Ίβανοφ.

Μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Ίβανοφ συζητήθηκαν οι σχέσεις των Σκοπίων με την Ελλάδα, ιδιαίτερα οι οικονομικές σχέσεις και οι σχέσεις μεταξύ των δύο κοινωνιών, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr