Αλβανός εθνικιστής: Ο Γκρούεφσκι πρέπει να πεθάνει πολιτικά!



Σεπτέμβριος 16, 2012.

Ο πρόεδρος της κίνησης «Φυσική Αλβανία» Κότσο Ντανάι- Koço Danaj, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του για τον πρωθυπουργό των Σκοπίων και τα μηνύματα που εκπέμπει εναντίον των Αλβανών στα Σκόπια και που έχει δημιουργήσει μια νέα κατάσταση, άγνωστη στα μέχρι τώρα δεδομένα των σχέσεων των δύο εθνοτήτων.


«Οι απειλές εναντίον των Αλβανών δεν πρέπει να διαρκέσουν περισσότερο.  Ότι ήταν να προσφέρει ως πρωθυπουργός το πρόσφερε στη χώρα του. 

Το μίσος εναντίον του UCK και των μαρτύρων του 2001 και η αποφασιστικότητά του να μην αποσυρθεί από αυτήν την γραμμή, αγνοώντας τις πιέσεις που δέχεται, αποδεικνύει στην αλβανική κοινή γνώμη των Σκοπίων, ότι βάζει εμπρός σε όλα το σλαβικό σοβινισμό και δεν προτίθεται να αποδεχθεί την συνύπαρξη επί ίσοις όροις με τους Αλβανούς.

 Ο Γκρούεφσκι μίλησε  ανοικτά και απλά, απείλησε τους Αλβανούς και τους πολιτικούς τους», δήλωσε ο Ντανάι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Γκρούεφσκι δήλωσε ανοιχτά ότι δεν φοβάται και δεν αλλάζει γνώμη, δεν μπορεί όπως ισχυρίζεται να εξισώσει τα μέλη της  σλαβικής Μπρανιτέλα και τους Αλβανούς μαχητές του UCK. Μάλιστα τους τελευταίους τους αποκάλεσε τρομοκράτες.

Ο Γκρούεφσκι είναι φασίστας  και πρέπει να φύγει

«Υπό τις συνθήκες αυτές, δεν πρέπει κανένας Αλβανός πολιτικός να δεχθεί να συνεργαστεί μαζί σε κυβερνητικό επίπεδο,  ο Γκρούεφσκι είναι άγρια σοβινιστής, αγύριστος και ανεπανόρθωτος.

Οι Αλβανοί πολιτικοί στα Σκόπια πρέπει να  εγκαταλείψουν με τις παρούσες συνθήκες την εθνικο-σοσιαλιστική κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι (qeveria nacional-socialiste e Gruevskit).

 Οι Αλβανοί πολιτικοί οφείλουν να αποστασιοποιηθούν από τον ‘δημοκρατικό φασισμό’ του Γκρούεφσκι (fashizmi demokratik i Gruevskit) και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δηλώσει αν αποδέχεται ή όχι έναν δημοκρατικό φασισμό εν μέσω της Δημοκρατικής Ευρώπης», δήλωσε ο Danaj.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr