Τουρκία: Διευθυντής της CIA στην Κωνσταντινούπολη



Σεπτέμβριος 2, 2012.

Ο Διευθυντής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους, έφθασε  πριν από λίγο στην Κωνσταντινούπολη, με αεροσκάφος  της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.


Ο Αμερικανός στρατηγός ο οποίος αναμένονταν να φθάσει στην Τουρκία στις 20:00 τελικά αφίχθη στις 18:30 σε μια δεύτερη επίσκεψή του σε διάστημα ενός εξαμήνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας (Akşam) ο Πετρέους θα συζητήσει  τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, τις δραστηριότητες της ένοπλης αντιπολίτευσης στη χώρα αυτή καθώς και τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί με τις έντονες δράσεις του PKK στην τουρκική επικράτεια.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου από τη Νέα Υόρκη, επέκρινε τις δυτικές χώρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας,  που δεν επιδιώκουν να γίνει μια ζώνη ασφαλείας στη Συρία. Ο Αμερικανός διευθυντής  που βρισκόταν στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει τους παραολυμπιακούς αγώνες αποφάσισε να έρθει στην Τουρκία να συζητήσει εκ του σύνεγγυς την κατάσταση  στην περιοχή.

Το πρόγραμμα του Αμερικανού επικεφαλής της CIA παραμένει μυστικό, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr