NATO: Δεν υπάρχει καμία πρόταση για «Άνω Μακεδονία»



Σεπτέμβριος 25, 2012.

Σκόπια.

«Κλασική πρόκληση και εμπρηστικές ειδήσεις από την Ελλάδα»

Οι επίσημοι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ σχολίασαν την παραπληροφόρηση που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στα  ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι τα Σκόπια, το συντομότερο δυνατόν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ με την ονομασία «Άνω Μακεδονία».


Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής από τις Βρυξέλλες, ανώτεροι αξιωματούχοι της Συμμαχίας – οι οποίοι επιμένουν στην ανωνυμία τους-  επιβεβαίωσαν ότι μόνο μια ολοκληρωμένη επίλυση της διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα θα φέρει τη χώρα μας στο ΝΑΤΟ.

«Όλοι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι η ευρω-ατλαντική ολοκλήρωση παραμένει ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να φέρει τη διαρκή σταθερότητα και την ευημερία των στρατηγικής σημασίας περιοχή των Βαλκανίων. Θα θέλαμε την FYROM να ενταχθεί στη Συμμαχία το συντομότερο δυνατόν εφ’ όσον επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας», είπαν οι συνομιλητές μας από τις υψηλότερες δομές του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, δεν αρνήθηκαν  ότι οι Ηνωμένες Πολτείες, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Σλοβενία και αρκετά άλλα μέλη της Συμμαχίας να αναζητούν σταθερά την FYROM να γίνει μέλος της Συμμαχίας το συντομότερο δυνατόν χωρίς όρους, υποδηλώνοντας έτσι μια πιθανή διπλωματική προσπάθεια από τις χώρες αυτές να ραγίσουν τον ελληνικό τοίχο που τέθηκε μπροστά από τις θύρες του ΝΑΤΟ για τη χώρα μας, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr