Τουρκία: Η καθέλκυση του ερευνητικού σκάφους «Seydi Ali Reis»
 Σεπτέμβριος 9, 2012.

 Σινώπη.

Καθελκύστηκε το ερευνητικό σκάφος «Seydi Ali Reis» το οποίο είχε ανατεθεί από το πανεπιστήμιο της Σινώπης στα ναυπηγεία της Güzelkent.
Σύμφωνα με τον επίκουρο αναπληρωτή καθηγητή Δρ James Thompson το πρώτο εντόπιο ερευνητικό σκάφος ήρθε σε επαφή με τα θαλάσσια ύδατα.


Το σκάφος «Seydi Ali Reis» άρχισε να χτίζεται στη ναυπηγική μονάδα της Γκιουζέλκεντ, στην περιφέρεια της Σινώπης, το 2011. Έχει μήκος 22,2 μέτρα και πλάτος 7,5 μέτρα και αναπτύσσει ταχύτητα 14,5 κόμβων.
Ο πρώτος έλεγχος έδειξε ότι όλα τα κυκλώματα του πλοίου λειτουργούν ικανοποιητικά. Οι συσκευές του πλοίου κατά πλειονότητα φτιάχτηκαν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του τμήματος Αλιείας και επιστημονικών μελετών του πανεπιστημίου της Σινώπης, Δρ Recep Bircan το σκάφος θα έχει την ικανότητα ερευνών σε εγχώρια και διεθνή ύδατα και έχει τη δυνατότητα απασχόλησης 13 επιστημόνων, σε σύνολο 16 ατόμων που θα είναι επί του πλοίου.
Υπάρχει η δυνατότητα φυσικών, χημικών και βιολογικών μετρήσεων καθώς και αποθηκευτικούς  ψυκτικούς χώρους.

Το σκάφος θα σταθμεύει στον λιμένα Μαρμαρίς της Μούγλα στις ακτές του Αιγαίου.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr