«Ενδιαφέρουσα διαφορά μεταξύ των τουρκικών και των ελληνικών ΜΜΕ»



Οκτώβριος 30, 2012.

Η δημοσίευση ονομάτων  Ελλήνων πολιτών που κατέχουν λογαριασμούς στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στην Ελβετία  ήταν η αιτία να συλληφθεί ο Έλληνας δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Ανάμεσα στα ονόματα αυτά βρίσκονται  ενεργά πολιτικά  πρόσωπα, ενώ στα πάνω από τα δύο χιλιάδες ονόματα αντιστοιχούν περίπου ένα δισεκατομμύριο εννιακόσια πενήντα εκατομμύρια δολάρια.

Η κατάσταση αυτή στην Ελλάδα μας έφερε στο νου τους δημοσιογράφους της Τουρκίας που προστάτευαν τα αφεντικά τους με αντάλλαγμα τα χρήματα, πριν από το 2000. Κατόπιν, όμως, δημοσιογράφοι οι οποίοι εξασφάλισαν μυστικά έγγραφα και ονομαστικούς καταλόγους  καταθέσεων,  τα παρουσίασαν στη δημοσιότητα κατά την περίοδο της μεγάλης κρίσης του 2001 στην Τουρκία.

Αυτό είναι ένα παρόμοιο φαινόμενο με αυτό της Ελλάδας, αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο με αυτό που βλέπουμε στην Ελλάδα.

Οι  Τούρκοι δημοσιογράφοι όχι μόνο δεν διώχθηκαν αλλά ακόμη και σήμερα εργάζονται σε έντυπα και εφημερίδες που έχουν  υψηλή κυκλοφορία κατέχοντας διάφορες θέσεις σε αυτές, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr