Εργκένεκον: «Είχε προγραμματιστεί η δολοφονία του Ερντογάν»



Οκτώβριος 18, 2012.

Ο μυστικός μάρτυρας στην υπόθεση Εργκένεκον με το όνομα Σελτζούκ, ισχυρίστηκε ότι κατά το διάστημα 2004-2005 είχε προγραμματιστεί η δολοφονία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την τοποθέτηση εκρηκτικών C-4, στο αυτοκίνητό του.

Η δολοφονία του πρωθυπουργού είχε σχεδιαστή από έναν συνταγματάρχη, όπως αποκάλυψε ο μυστικός πράκτορας Σελτσούκ. 

Η ‘δουλειά’ θα γινόταν σε ένα σταθμό πλυντηρίων κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού στο Κισικλί. Ο δράστης είχε παρουσιαστεί με το όνομα «Recep»- Ρετζέπ και θεωρήθηκε πρόσωπο της οικογένειας.

Ο μυστικός μάρτυρας  Σελτζούκ ο οποίος απετέλεσε μέρος της αποστολής της αστυνομικής υπηρεσίας πληροφοριών κατά τα έτη 1991-99, ανέφερε για τους Levent Ersöz και Veli Küçük ότι  είχαν σχέσεις με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες της KGB.

Η εμπιστευτική αναφορά του μάρτυρα αναφέρει ότι τα αναφερόμενα καθώς και άλλα άτομα εστάλησαν σε αποστολές στο εξωτερικό  και διατυπώνει τη θέση : "Αλήθεια πόσο πατριώτες ήταν όλοι αυτοί;»

Επιπρόσθετα ο μυστικός μάρτυρας Σελτζούκ μετά την συνταξιοδότησή του αποφάσισε να διαδραματίσει ενεργό ρόλο σε ανεξιχνίαστες δολοφονίες που είχαν γίνει κατά το παρελθόν.

Αναφέρθηκε ότι ο μυστικός πράκτορας Levent Ersöz είχε δημιουργήσει μια ειδική ομάδα στην JITEM (Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele -Υπηρεσία Πληροφοριών Χωροφυλακής και Αντιτρομοκρατίας) και υποστήριξε  ότι ο Kaşif Kozinoğlu,  ήταν ο σύνδεσμος με την ομάδα της MİT, αναφέρει η τηλεόραση CnnTurk.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr