Αλβανία: Αλβανοί εθνικιστές έκλεισαν γέφυρα στα σύνορα



Οκτώβριος 28, 2012.

Ακτιβιστές του αλβανικού πολιτικού κόμματος «Κόκκινο Μαύρο Συμμαχία» σήμερα θα κλείσουν τη γέφυρα στο Δραγότι, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των μελών του ελληνικού νέο-ναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή».


Οι εκπρόσωποι του ελληνικού εθνικιστικού κόμματος ανακοίνωσαν την παρουσία μελών του  στις νότιες αλβανικές πόλεις από αύριο που είναι η επέτειος της εθνικής εορτής της Ελλάδας στην Αλβανία.

Βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» ανακοίνωσαν ότι θα επισκεφθούν μοναστήρι στην περιοχή του Δραγοτίου, όπου  κρίνουν ότι ενταφιάστηκαν οι πεσόντες Έλληνες  στρατιώτες του Αλβανικού Μετώπου κατά την αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με το ελληνικό κόμμα, ακτιβιστές του θα διοργανώσουν γιορτές για την εθνική επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου, σε πέντε αλβανικές πόλεις, στο Αργυρόκαστρο, στην Κορυτσά, στη Χιμάρα, στους Άγιους Σαράντα και στο Περμέτι, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr