Αλβανία: «Οι Νέοι Πατριώτες αντιδρούν κατά της Αθήνας»



Οκτώβριος 31, 2012.

Ο Σύλλογος «Νέοι Πατριώτες» του κόμματος των τσάμηδων  στην Αλβανία αντέδρασε στις δηλώσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.


«Το μήνυμα από την ελληνική πλευρά ότι οι δύο χώρες ανοίγουν νέους τρόπους  συνεργασίας, που να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό απορρίφθηκε, όχι από τους Νέους Πατριώτες, αλλά από τις ελληνικές ναζιστικές ομάδες που προκάλεσαν στο αλβανικό έδαφος.

»Οι εθνικές γιορτές κάθε έθνους πρέπει να τελούνται μέσα στο έδαφος της χώρας τους και όχι στο έδαφος άλλου έθνους, όπως πρέπει να κάνει το επίσημο ελληνικό κράτος.

Στο φάντασμα των ζητημάτων, όπως της «Βορείου Ηπείρου», θα βρίσκουν πάντα την απάντησή μας  πολύ πιο σοβαρά από  ό, τι έγινε, βάσει του αμοιβαίου σεβασμού για τον οποίο μιλάει το ελληνικό υπουργείο και αυτό δεν σημαίνει σιωπή των Αλβανών στις προκλήσεις των Ελλήνων νεοναζί. 

Αντίθετα, σημαίνει τη διακοπή κάθε πρόκλησης στο έδαφος της Αλβανίας και σεβασμός στα δικαιώματα των Τσάμηδων Αλβανών»,  λέει ο Σύλλογος Νέων Πατριωτών του τσάμικου αλβανικού κόμματος.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr