Αλί Αχμέτι: «Οι σχέσεις μας είναι ‘μέλι γάλα’ με τον Γκρούεφσκι»



Οκτώβριος 16, 2012.

Σκόπια.

«Δεν έχουμε συζητήσει για το ενδεχόμενο πρόωρων  βουλευτικών εκλογών στον κυβερνώντα συνασπισμό. Δεν θα ήταν, αυτή,  μια καλή επιλογή για τη χώρα» είπε ο  Αλί Αχμέτι, αρχηγός του αλβανικού κόμματος Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση που συμμετέχει στην κυβέρνηση των Σκοπίων.

Διαφορετικές οι θέσεις μας με το κόμμα του Γκρούεφσκι

«Δηλώνουμε ότι οι σχέσεις του κυβερνητικού συνασπισμού είναι «μέλι γάλα» και 


λειτουργούμε με το διάλογο, τη συζήτηση και τον συμβιβασμό. Ωστόσο υπάρχουν διαφορετικές  θέσεις με το VMRO-DMNE, για τους υπερασπιστές του νόμου στη χώρα», είπε ο Αχμέτι εννοώντας  τη θέση του κόμματος του Γκρούεφσκι για τους Σλάβους βετεράνους του εμφυλίου πολέμου του 2001.

«Εμείς δεν μιλάμε για πρόωρες εκλογές. Δεν θα ήταν καλό για τη χώρα να κάνει πολιτικούς ακροβατισμούς. Είναι σημαντικό να έχουμε λύσεις στα τρέχοντα προβλήματα και να τα αντιμετωπίζουμε συνολικά», είπε ο Αχμέτι μετά από συνάντηση που είχε με τον Stefano Sannino, Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης της Διεύρυνσης.

Ζητάμε ίση μεταχείριση Αλβανών και Σλάβων

«Τα σοβαρά (μεγάλα) θέματα στη χώρα πρέπει να επιλύονται με συναίνεση και συμφωνία. Θα πρέπει να υπάρχει ίση μεταχείριση και αυτός  είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε επιτυχία. Ένας τέτοιος νόμος θα λύσει όλα τα προβλήματα όλων των μερών που ενεπλάκησαν στη σύγκρουση του 2001», είπε ο αρχηγός αλβανικού κόμματος της συγκυβέρνησης των Σκοπίων.

Οι επιλεκτικές διαδικασίες δεν είναι θετικό στοιχείο

Επεσήμανε ότι με την επείγουσα διαδικασία της συζήτησης του νόμου για την αποκατάσταση των βετεράνων Σλάβων, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν όλοι οι δημοκρατικοί μηχανισμοί για να  πεισθεί ο λαός και τόνισε ότι οι επιλεκτικοί νόμοι,  δεν είναι θετικό στοιχείο  για τη χώρα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr