Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία: Το πρόβλημα με την Εκκλησία των Σκοπίων πρέπει να το λύσουν οι Εκκλησίες, όχι οι Πολιτικοί



Οκτώβριος 20, 2012.

Ο Επίσκοπος Λαυρέντιος της πόλης Σαμπάσκι της κεντρικής Σερβίας,  είναι ο πρώτος που προέβη σε δηλώσεις εκ μέρους  της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πρόθεση για συζήτηση που εξέφρασε ο  Σέρβος Πρόεδρος, Τόμισλαβ Νίκολιτς.


«Το πρόβλημα (μεταξύ των δύο Εκκλησιών) πρέπει να επιλυθεί  από τις Εκκλησίες χωρίς τη βοήθεια των κρατικών αρχών», είπε ο Λαυρέντιος.

Μια παρόμοια θέση κράτησε και το υπουργικό συμβούλιο που έγινε υπό την ηγεσία του προέδρου των Σκοπίων.

«Να βοηθήσουν οι ηγέτες στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους, αλλά η διαφορά μεταξύ των Εκκλησιών πρέπει να επιλυθεί από τις δύο Εκκλησίες», ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του Γκιόργκι Ίβανοφ, «είναι θετικό να μιλάμε- συνεχίζει η ανακοίνωση-  για την επίλυση του προβλήματος των εκκλησιών, γιατί έτσι δημιουργείται ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Σημειώνεται ότι ο Σέρβος Πρόεδρος την επόμενη εβδομάδα έρχεται στα Σκόπια, σε μια τριήμερη επίσημη επίσκεψη και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ομόλογό του Ίβανοφ, να μοιραστούν τις απόψεις του σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων της εκκλησίας.

Για αυτό το θέμα, πριν έρθει ο Νίκολιτς, συνήλθε η Συνοδική Συνέλευση της  Σλαβικής Εκκλησίας των Σκοπίων, αναφέρει η τηλεόραση Σίτελ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr