Συρία προς Νταβούτογλου: «Δεν ζούμε στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»



«Ο Νταβούτογλου έκανε πολιτική και διπλωματική γκάφα»

Οκτώβριος 8, 2012.

Δαμασκός.

Η Συρία κατηγόρησε την Τουρκία ότι έχει διαπράξει «πολιτικό και διπλωματικό σφάλμα».

Η κατηγορία έχει αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου που υποστήριξε τον αντιπρόεδρο της Συρίας Φαρούκ αλ Σάρα.


«Οι δηλώσεις του Νταβούτογλου είναι σαφές ότι είναι πολιτική και διπλωματική γκάφα. Δεν βρισκόμαστε στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Καλώ την τούρκικη κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις εξουσιαστικές τάσεις με την υποστήριξη ατόμων που επιλέγονται από τον τούρκικο λαό», είπε ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας, Ομράν αλ Ζόχμπι.

Το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, δήλωσε ότι ο Σάρα είναι «ένας άνθρωπος λογικός του λόγου και της συνείδησης, ο οποίος δεν συμμετείχε στις σφαγές στη Συρία και κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από αυτόν το σύστημα της Συρίας».

Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, η συριακή αντιπολίτευση, υποστηρίζει ότι η Τουρκία, είναι πρόθυμη να δεχθεί τον Σάρα στη θέση του προέδρου Άσαντ, σημειώνει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr