Οι Αλβανοί Μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Κουρμπάν Μπαϊράμ σε Σκόπια, Τίρανα και Πρίστινα



Οκτώβριος 23, 2012.

Οι Μουσουλμάνοι πιστοί στα Σκόπια και την Αλβανία θα γιορτάσουν το Έιντ αλ Αντά την Πέμπτη, ενώ  του Κοσσυφοπεδίου και της Κοιλάδας του Πρέσεβο της Σερβίας, την Παρασκευή.

Στην  αλβανική θρησκευτική κοινότητα υπάρχει σύγχυση σχετικά με τις ημερομηνίες και τις ημέρες της γιορτής του Έιντ αλ Αντά, αλλά η τελική απόφαση δόθηκε από τις θρησκευτικές κοινότητες αυτών των χωρών, εξηγώντας, μάλιστα, τους λόγους που είναι σχετικές με το σεληνιακό ημερολόγιο.

Έτσι η Ισλαμική Κοινότητα στα Σκόπια και τα Τίρανα έχουν ανακοινώσει ότι αποφάσισαν να γιορτάσου σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο.

«Σύμφωνα με τις φάσεις της σελήνης έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία της γιορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ η 25η Οκτωβρίου. Και μέχρι σήμερα είχε συμφωνηθεί  αυτή η ημερομηνία από την Τουρκία, τα Σκόπια και το Κοσσυφοπέδιο» εξήγησε ο Χότζας Άργκον της μουσουλμανικής κοινότητας της Αλβανίας, πρόσθεσε μάλιστα ότι η συμφωνία αυτή δεν έγινε δεκτή από του Μουσουλμάνους του Κοσόβου, οι οποίοι θα γιορτάσουν την επόμενη ημέρα, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr