CIA: Το Ιράν βρίσκεται σε νεύρωση -κατέρριψε από λάθος δικά του αεροπλάνα



Οκτώβριος 3, 2012.

Τεχεράνη.

Ο Ιρανικός στρατός είναι τόσο φοβισμένος από μια ενδεχόμενη αεροπορική επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη χώρα από το Ισραήλ που από το 2007 έως και το 2008 κατέρριψε κατά λάθος δικά του πολιτικά αεροπλάνα και μία φορά ένα δικό του πολεμικό αεροσκάφος.

Οι πληροφορίες αυτές ανήκουν σε εμπιστευτική έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και οι οποίες ‘διέρρευσαν’  στην εφημερίδα ‘New York Times’.

Σε ένα πολιτικό αεροσκάφος έγινε επίθεση με πυραύλους ‘αέρος –ξηράς’ και από αντιαεροπορικές συστοιχίες και στη συνέχεια επιτέθηκαν  ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη.

«Οι ιρανικές μονάδες αεράμυνας έχουν προβεί σε λανθασμένες δράσεις αρκετές φορές, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών πυρών και αποστολές αεροσκαφών κατά αγνώστων στοιχείων ή κακώς προσδιορισμένων στόχων», λέει η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών του Πενταγώνου.

Το έγγραφο αναφέρει ακόμη, ότι οι ιρανικές στρατιωτικές επικοινωνίες είναι τόσο φτωχές στην εκπαίδευση και το κακό είναι ότι οι λανθασμένες αναγνωρίσεις αεροσκαφών θα συνεχιστούν.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr