Hürriyet: Τουρκία για πάντα!




Οκτώβριος 15, 2012.

Άγκυρα- Τουρκία.

 Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έχει σκοράρει την τουρκική οικονομία  τα ύψη του παγκόσμιου πρωταθλήματος των G-20.

Ωστόσο, λίγοι Τούρκοι γνωρίζουν ότι η οικονομία της Τουρκίας ήταν μεταξύ των κορυφαίων 20 κρατών, πριν το κόμμα του Ερντογάν έρθει στην εξουσία, γράφει σήμερα η γνωστή τουρκική εφημερίδα «Hürriyet».

Η αναβίωση της αυτοκρατορίας!

“Αλλά ο Ερντογάν παίζει με σύνεση. Θέλει να προσδώσει την αίσθηση ότι οι Τούρκοι 

αναβιώνουν πάλι την αυτοκρατορία», γράφει το δημοσίευμα.
Η βιομηχανική παραγωγή όπλων που πάντοτε μάγευε την τουρκική αρσενική καρδιά, είχε ένα τέλειο ξεκίνημα: Η Τουρκία έχει τώρα το δικό της μαχητικό σκάφος, διαστημόπλοιο, τεθωρακισμένα, πυραύλους και ακόμη ρουκέτες εμβέλειας 2.500 χιλιομέτρων!

Το …Ισλαμικό ποδήλατο!

«Όλα αυτά επιτεύχθηκαν πριν αποκτήσουμε δικό μας συνδυασμό για την ανάπτυξη και την παραγωγή αυτοκινήτων ώστε να είναι εντελώς τουρκικά,  ενώ Τούρκοι επιστήμονες εξακολουθούν να συζητούν για το πώς θα φτιάξουν το «Ισλαμικό Ποδήλατο» που θα έχει τη δυνατότητα να αρνείται τον αναβάτη όταν πίνει ή όταν τρώει χοιρινό κρέας» γράφει ειρωνικά η εφημερίδα.

«Εξακολουθούμε, επίσης,  να έχουμε τις καλύτερες ομάδες ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Ο «Ισλαμιστής  Χάρι Πότερ»

Αλλά η ζωή δεν περιστρέφεται μόνο γύρω από τα όπλα και το ποδόσφαιρο. Η τουρκική βιομηχανία του θεάματος ετοιμάζεται να δημιουργήσει έναν «Τούρκο Χάρι Πότερ», όπως ανακοίνωσαν με ευδιαθεσία τα  μέσα ενημέρωσης. Ο ήρωας θα είναι ένα 10χρονο αγόρι που φοιτά στο σχολείο και το έργο του θα είναι  κατά πάσα πιθανότητα να νικήσει του άπιστους.

Θα ακολουθήσουν σύντομα «Οι Τούρκοι πειρατές της Μεσογείου» με τυπικές περιπέτειές τους στη θάλασσα της Κύπρου.

Το «Desperate Housewives» μπορεί να είναι αμερικανική σειρά αλλά οι παραγωγοί μπορούν πάντα σοφά σκεπτόμενοι θα προτείνουν μια  ‘τουρκική έκδοση’ του με το «Απεγνωσμένοι υπουργοί Εξωτερικών»!

Το Twitter μπορεί να είναι της μόδας σήμερα αλλά ποιος θα μπορούσε να προβλέψει ότι μέχρι το 2023 θα υπάρχει η «Turkpad» η οποία θα τηρεί τον κανόνα των Τούρκων σε όλο τον κόσμο της επιστήμης;

Η επέτειος των 1.000 χρόνων της Τουρκίας

Ο Ερντογάν έχει ήδη πατήσει το κουμπί για να κάνει την Τουρκία μια σημαντική παγκόσμια δύναμη μέχρι το 2071 που σηματοδοτεί την εποχή του Oguz στην Ανατολία και τη νίκη των Σελτζούκων Τούρκων κατά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στη μάχη του Ματζικέρτ το 1071.

Για να γίνει αυτή η επέτειος πρόσφατα ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού Ερτουγκρούλ Γκουνάι ξεκίνησε μια εκστρατεία για την ανάκτηση αρχαίων αντικειμένων που φέρονται ότι ανήκουν  στην Τουρκία και έχουν κλαπεί.

Ζητά και μάρμαρα των Κυκλάδων!

Κατά ειρωνικό τρόπο- γράφει το δημοσίευμα- μεταξύ των «τούρκικων» αντικειμένων που ο κ. Gunay θέλει να αποκτήσει είναι  τα βυζαντινά ασημένια κομμάτια του έκτου αιώνα μαρμαρογλυπτικής των Κυκλάδων.
Ωστόσο ο Γκουνάι είπε ότι «αυτά τα αντικείμενα πρέπει να επιστραφούν, μόνο τότε θα πρέπει να επιστραφεί και η ισορροπία στη φύση».


«Τι λέει ο υπουργός πολιτισμού για τον αιγυπτιακό Οβελισκο του Θεοδοσίου που στέκεται τώρα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης; Ή για το «τζαμί» Σοφία – ο ναός της Αγίας Σοφίας- που χτίστηκε τον τέταρτο αιώνα μ.Χ. ως σύμβολο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας; 
(ρωτάει η εφημερίδα και συγχρόνως απαντά)
« Τι έχουν να κάνουν τα αντικείμενα αυτά που φτιάχτηκαν αρκετούς αιώνες πριν από τους Οθωμανούς Τούρκους και μία χιλιετία και λίγους αιώνες πριν από την προετοιμασία της επετείου του 2071;» ρωτάει ο συντάκτης του δημοσιεύματος.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr