Πρέσβης ΗΠΑ στην Άγκυρα: “Θα βοηθήσουμε στη σύλληψη της ηγεσίας του PKK”




Eχουμε εμπειρία από την εξουδετέρωση του Μπιν Λάντεν”

Οκτώβριος 17, 2012.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Francis Ricciardone,  αναφερόμενος στην ηγεσία του PKK,  είπε ότι « οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συνειδητοποιήσει ότι το PKK  αντιπροσωπεύει ένα σοβαρό πρόβλημα για την Τουρκία,  το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη».


Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα υπονοούσε ότι  «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατανοήσει τη σοβαρότητα και προσπαθούν να παρέμβουν».

Οι δηλώσεις του Francis Ricciardone στην Άγκυρα μεταδόθηκαν στον πρωϊνό Τύπο  ως σημαντικές αναφορές για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Έτοιμος για κάθε είδους υποστήριξη

Ο Ricciardone κατά τη συνέντευξή του επικεντρώθηκε στο θέμα της ηγεσίας του PKK που για τη σύλληψή της δήλωσε ότι είναι έτοιμος για μεγάλη υποστήριξη.

«Η εμπειρία που αποκτήσαμε από τη εξουδετέρωση του Μπιν Λάντεν, θα θέλαμε να την μεταφέρουμε προς την τούρκικη πλευρά. Φυσικά, αν η Τουρκία το επιθυμεί. 

Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε πιο στενά από τώρα και στο εξής. Σε στρατιωτικό επίπεδο το PKK δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr