Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε βοήθεια 27,2 εκατ. ευρώ για το Ψευδοκράτος



Νοέμβριος 22, 2012.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε 27,2 εκατ. ευρώ οικονομική βοήθεια προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα του κατεχόμενου - από τα τουρκικά στρατεύματα- βόρειου τμήματος  της Κύπρου.


Η δήλωση έγινε από την Επιτροπή και δικαιολογείται  ως βοήθεια για την προώθηση της οικονομικής ολοκλήρωσης της επανένωσης της Κύπρου,  για  τη μείωση των ασθενειών των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, για την αύξηση της οδικής ασφάλειας, την υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών και για χρήση σε συγκεκριμένους διάφορους φορείς, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, είπε ότι η βοήθεια αυτή αντανακλά την ισχυρή δέσμευση της ΕΕ για την οικονομική ολοκλήρωση της τουρκοκυπριακής κοινότητας στο νησί, την προώθηση του διαλόγου  των δύο κοινοτήτων και την μελλοντική επανένωση του νησιού την οποία υποστηρίζει.

Σημειώνεται ότι από το 2006 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει παράσχει προς το Ψευδοκράτος οικονομική βοήθεια ύψους 320 εκατ. ευρώ.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr