Σκόπια: Η Τουρκία χορηγεί 300 χιλιάδες δολάρια για την ανοικοδόμηση Μουσείου Κεμάλ Ατατούρκ



Νοέμβριος 25, 2012.

Η Τουρκία προβαίνει σε χρηματική δωρεά 300 χιλιάδων ευρώ για τη δημιουργία ενός μνημείου και μουσείου προς τον μεγάλο Τούρκο μεταρρυθμιστή και ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, αναφέρει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Η υλοποίηση του έργου υποστηρίζεται από την τουρκική κυβέρνηση και σχετικό πρωτόκολλο  υπεγράφη από τον τουρκικό οργανισμό φιλίας και συνεργασίας TIKA.
Το μουσείο θα εμπλουτιστεί με πολιτιστική προσφορά των Τούρκων στην πόλη των Σκοπίων και το οποίο θα έχει ενδιαφέρον για τους τουρίστες.

«Πρόθεσή  μας είναι να παρέχουμε ένα καλύτερο χώρο για την παρουσίαση του ιδρύματος και του μουσείου. Με την ευκαιρία αυτή, εκ μέρους του τουρκικού λαού θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το κράτος των Σκοπίων για τη γενναιόδωρη υποστήριξη για τη διατήρηση αυτής της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς και ιδιαίτερα να τονιστεί η σημασία της αίθουσας του μνημείου του Κεμάλ Ατατούρκ», δήλωσε ο Μαχμούντ Τσεβίκ, εκπρόσωπος του τουρκικού πρακτορείου φιλίας και συνεργασίας TIKA.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη ανοικοδόμηση με τουρκική κρατική επιχορήγηση από το 1994, όταν άνοιξε στο Μουσείο η αίθουσα  Κεμάλ Ατατούρκ, αναφέρει το Κανάλ 5 των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr