Μπαράκ Ομπάμα: «Η Κρίση στη Γάζα σταματούν τις ελπίδες για ειρήνη κατά τα επόμενα χρόνια»



Νοέμβριος 18, 2012.

Μπανγκόκ.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι η εισβολή ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, θα μπορούσε να  αυξήσει τον αριθμό  των θυμάτων στην ισραηλινή πλευρά, προειδοποιώντας για την αποφυγή αντιποίνων, αν και υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον εαυτό του.


Συγχρόνως προειδοποίησε τους Παλαιστίνιους ότι η τελευταία κρίση θα μπορούσε να υπονομεύσει τις ελπίδες για ειρήνη, μια προσπάθεια που γίνεται εδώ και χρόνια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η «Washington Post»

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατεύσει την επικράτειά του από εκτόξευση ρουκετών»,  δήλωσε ο Ομπάμα κατά την έναρξη της περιοδείας του στην Ασία.

«Είναι προτιμότερο  να γίνει αυτό χωρίς την αύξηση του μεγέθους της στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα», είπε.

«Θα ήταν προτιμότερο για τους Ισραηλινούς να αποφύγουν εισβολή στη Γάζα, γιατί έτσι εκτίθενται σε κίνδυνο θανάτου ή τραυματισμού» δήλωσε ο Ομπάμα.

Τα σχόλια του Ομπάμα ήρθαν ως συνέχεια της εκστρατείας του Ισραήλ κατά των εξτρεμιστών της «Χαμάς» για πέμπτη συνεχή ημέρα.

Το Ισραήλ διστάζει να ξεκινήσει μια χερσαία επιχείρηση και προσβλέπει σε προσπάθειες συμφιλίωσης μέσω της Αιγύπτου.

Ο Ομπάμα, προσπαθεί να προστατεύσει τα δικαιώματα των συμμάχων των ΗΠΑ, ενώ συγχρόνως προωθεί τον τερματισμό της βίας στην περιοχή», γράφει η αμερικανική δημοσίευση.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr