Σερβίδα βουλευτής στο Κοσσυφοπέδιο: «Να ενωθούμε κατά του παν-αλβανισμού»



Νοέμβριος 29, 2012.

Οι Αλβανοί στην περιοχή αποδείχθηκαν μάλλον προκλητικοί με την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», είπε η Σερβίδα βουλευτής του Κοινοβουλίου του Κοσόβου, Ράντα Τραΐκοβιτς, αναφερόμενη στους εορτασμούς της 100ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας.


«Αυτές τις ημέρες αποδεικνύουν μια πολύ προκλητική,  απροκάλυπτη και αλαζονική θέση ενώπιον της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε η  Τραΐκοβιτς προς το σερβικό πρακτορείο Τανγιουγκ.

Η Σερβίδα πολιτικός δήλωσε ότι όλος ο γεωγραφικός χώρος της νότιας Σερβίας, περιοχές  των Σκοπίων, του Μαυροβουνίου και του Κοσσυφοπεδίου, καλύφθηκαν με κοκκινόμαυρες σημαίες.

Η Τραΐκοβιτς παρότρυνε  τους πολιτικούς του Βελιγραδίου,  να προσπαθήσουν να μιλήσουν με το Μαυροβούνιο, με τα Σκόπια και με ορισμένα άτομα από το Κοσσυφοπέδιο, ώστε να δημιουργήσουν μια κοινή πλατφόρμα για να αντιταχθούν σε αυτό που η ίδια ονόμασε «Σχέδιο Παναλβανισμού»- «projektin panshqiptar» .

Σύμφωνα με τη βουλευτή, η διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας» και στη συνέχεια «η Σερβία θα πρέπει να περιοριστεί σε ένα φονταμενταλιστικό κράτος», σημειώνει το αλβανικό πρακτορείο ‘Ιλλυρία’.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr