Θεσσαλονίκη: Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς δήλωσε ότι η Σερβία είναι έτοιμη να μεσολαβήσει σε Σκόπια-Ελλάδα




Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Σερβίας, Τίμισλαβ Νίκολιτς (α) συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Νοέμβριος 10, 2012.

Θεσσαλονίκη.

 Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς μετέβη σήμερα  στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσει τη μνήμη των Σέρβων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως δημοσιεύει το Τανγιούγκ.


Η Σερβία είναι έτοιμη να μεσολαβήσει στην επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, ανέφερε ο Νίκολιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αν υπάρχει μια τα τέτοια πρωτοβουλία, το Βελιγράδι θα μπορούσε να μεσολαβήσει στο πρόβλημα μεταξύ της Αθήνας και Σκοπίων.

«Είναι σημαντικό αν όλοι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε . Αυτός θα ήταν ένας πυλώνας για τα Βαλκάνια και ίσως, και για  ολόκληρη την Ευρώπη», είπε ο Νίκολιτς.
Εκτίμησε ότι οι σερβο-ελληνικές σχέσεις είναι εξαιρετικές, δεν υπάρχουν ανοικτά θέματα και τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή  πορεία της Σερβίας χωρίς όρους.

«Είναι προφανές ότι η Σερβία , μπορεί να γίνει μια γέφυρα μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης, του Βορρά και του Νότου, είπε ο Νίκολιτς.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr