Η Χίλαρι Κλίντον μετά το Κοσσυφοπέδιο στα Τίρανα



‘Περιοδεία Χίλαρι Κλίντον στα Δυτικά Βαλκάνια’

Νοέμβριος 1, 2012.

Η Αμερικανίδα γενική γραμματέας  του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίλαρι Κλίντον, επισκέφθηκε σήμερα τα Τίρανα και δήλωσε «πολύ χαρούμενη που βρίσκεται  την πρώτη ημέρα του μήνα των εορτασμών στην αλβανική πρωτεύουσα για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας του κράτους».


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι υπερήφανες που είναι εταίρος και φίλος σας καθώς συνεχίζετε να σημειώνετε πρόοδο στην εδραίωση της δημοκρατίας, στην ανοικτή οικονομία και στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες σας»

 Σας συγχαίρουμε θερμά για την 100η σας επέτειο και περιμένουμε να προωθήσετε τη στενή συνεργασία μας για τα επόμενα 100 χρόνια», δήλωσε η Αμερικανίδα  Γραμματέας του Στέιτ, σήμερα στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

Η Χίλαρι Κλίντον έφθασε στο αεροδρόμιο ‘Μητέρα Τερέζα’ στη Ρίνα, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, καθώς η ατζέντα της προέβλεπε παραμονή στην Αλβανία μόνο για τέσσερις ώρες.

Την Αμερικανίδα υπουργό υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών Έντμοντ  Παναρίτι και λίγο αργότερα είχε  συνάντηση με τον πρόεδρο της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι.

 Το πρόγραμμα ακολουθήθηκε πιστά, αφού συνεχίστηκε με ομιλία της στο αλβανικό κοινοβούλιο, στο οποίο συμμετείχε το σύνολο του αλβανικού πολιτικού φάσματος με τους επικεφαλής των αλβανικών θεσμών.

Η Κλίντον στον τελευταίο σταθμό της, στο ξενοδοχείο Sheraton είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα και αργότερα με το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας καθώς αυτό αποτελούσε το τελευταίο στάδιο της περιοδείας της στα Δυτικά Βαλκάνια.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr