Σκόπια: Έκκληση Αλβανών προς Τουρκία για οικονομική βοήθεια



Νοέμβριος 5, 2012.

Τέτοβο- Σκόπια

Ο πρόεδρος του κόμματος της Εθνικής Δημοκρατικής Αναγέννησης- RDK, Ρούφι Όσμανι, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος του RDK στο Τέτοβο, Χαμντί Σαΐτη συμμετείχαν  στο όγδοο συνέδριο του Τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στο Τέτοβο στις 3 Νοεμβρίου 2012.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος Όσμανι  τόνισε την επιτυχημένη συνεργασία του με το τούρκικο δημοκρατικό κόμμα στο δήμο Γκόστιβαρ, μια συνεργασία που υπερβαίνει τις πολιτικές διαστάσεις και απευθύνεται σε  μια εθνοτική ποιοτική συνεργασία, όπως αναφέρθηκε.

Ο Δήμαρχος Ρούφι Όσμανι επεσήμανε ότι η τουρκική κυβέρνηση και οι Τούρκοι επιχειρηματίες πρέπει να  μελλοντικά με οικονομικές δραστηριότητες στην εκπαίδευση και στις υποδομές να βοηθήσουν τους οικισμούς στη βορειοδυτική περιοχή του κράτους των Σκοπίων.

Η αλληλεγγύη και η συνεργασία των Αλβανών με τους Τούρκους επέτρεψε τη διαφύλαξη της ουσίας του τουρκικού έθνους στα Σκόπια, παρά το γεγονός ότι στις ανατολικές περιοχές του κράτους των Σκοπίων υπήρχε κάποτε ένας σημαντικός αριθμός Τούρκων που σήμερα έχουν επιβιώσει ελάχιστοι και αποτελούν μια περιθωριακή μειοψηφία.

Ο Δήμαρχος Όσμανι ζήτησε από τους υψηλόβαθμους εκπροσώπους της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού κοινοβουλίου που παραβρίσκονταν στο συνέδριο, να πιέσουν την κυβέρνηση των Σκοπίων, ώστε να επιτραπεί σε όλους τους εκτοπισμένους στα Σκόπια, κυρίως για τους Αλβανούς και τους Τούρκους, να τους αναγνωριστεί η υπηκοότητα της χώρας γέννησής τους, ώστε να μην έχουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων.

Ο Όσμανι τόνισε ακόμη ότι ο μεγάλος Αλβανός της Αναγέννησης Ισμαήλ Καμάλ κατά το χρόνο της διάλυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας συνέδεσε στο αλβανικό κράτος ένα τμήμα των αλβανικών εδαφών που αποτέλεσαν το αλβανικό κράτος το οποίο γιορτάζει σήμερα τα εκατό χρόνια της ύπαρξής του.

Τέλος, υποστήριξε ότι η οικονομική και εκπαιδευτική συνεργασία με μια χώρα που έχει υψηλή οικονομική ανάπτυξη, όπως είναι η Τουρκία, μπορεί να βοηθήσει  μέσω του τουρκικού κόμματος- PDT τη συνεργασία με τα δυτικά βαλκάνια ώστε να επιβιώσουν μέσα στην οικονομική και κοινωνική κρίση που εκδηλώνεται σε όλους τους τομείς.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr