Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η εθνική έξαρση του Μπερίσα και η ματαίωση της επίσκεψης Δημήτρη ΑβραμόπουλουΝοέμβριος 28, 2012.

«Στους πολίτες του Αυλώνα, ο Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρες και άλλοι άνδρες του έθνους ανακοίνωσαν, σε αυτήν την αιώνια πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία των Αλβανών, όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα στο Πρέσεβο και από τα Σκόπια στην Ποντγκόριτσα. 


Τιμούμε απεριόριστα τον πατέρα της Αλβανίας, Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρες - Ismail Qemal Vlorës και τους άνδρες εκείνους που υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των πολιτών του Αυλώνα και πάσης Αλβανίας», είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα σε επίσκεψή του στην πόλη Αυλώνα- Vlorës, της Αλβανίας.

Οι δηλώσεις αυτές του Αλβανού πρωθυπουργού, για αλβανικά εδάφη σε Ελλάδα, προκάλεσε την δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αφού ανακοίνωσε τη ματαίωση της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου,  επισημαίνει ότι «τέτοιες δηλώσεις δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και την  ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, τόσο στην πολιτική, οικονομία και ενέργεια».

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Αλβανίας, όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση που έκανε χθες ο Μπερίσα στον Αυλώνα, ο οποίος αναφέρθηκε στην Πρέβεζα, είπε ότι η δήλωση του πρωθυπουργού αναφέρεται σε μια ιστορία πριν από 100 χρόνια και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση εναντίον των γειτόνων μας στο Νότο, Βόρεια ή Ανατολικά, γράφει η αλβανική Shekulli.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr