Η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο της βίζας για τα Δυτικά Βαλκάνια



Νοέμβριος 24, 2012.

Η Σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής Τάνια Φαγιόν, δήλωσε σήμερα στη Λιουμπλιάνα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να βρει έναν «μηχανισμό για την προσωρινή αίτηση θεώρησης σε τρίτες χώρες».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Φαγιόν ανέφερε ότι η συζήτηση  γίνεται για τις δυνατότητες  εισαγωγής ενός νέου καθεστώτος των θεωρήσεων στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από έναν χρόνο είχε  καταθέσει την πρόταση,  ώστε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να έχουν τη δυνατότητα της εκ νέου εισαγωγής του καθεστώτος των θεωρήσεων, κυρίως για τους πολίτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

«Η πίεση προς τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι πολύ ισχυρή, λόγω της εμφάνισης του μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο. Από τις αρχές του επόμενου έτους θα υιοθετηθεί ο μηχανισμός. Μετά την έκδοσή του, ορισμένα κράτη θα απαιτήσουν την εκ νέου εισαγωγή του καθεστώτος των θεωρήσεων. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και για τη Σερβία», είπε η Φαγιόν την Παρασκευή το βράδυ στη Λιουμπλιάνα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr