Τουρκία: Εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ επισκέφθηκαν τη βάση στα Μαλάτια



Νοέμβριος 27, 2012.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων  από το ΝΑΤΟ αποτελούμενη από 30 άτομα για την τοποθέτηση των πυραύλων Patriot ήρθαν σήμερα στα Μαλάτια, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα (σημείωση: στην περιοχή υπάρχουν τα νατοϊκά ραντάρ της αντιπυραυλικής προστασίας της Συμμαχίας).


Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία 10 ατόμων από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Γερμανία και τις Κάτω Χώρες έφθασαν αεροπορικώς στην πόλη.

Το αεροπλάνο μετέφερε επίσης  το διοικητικό συμβούλιο το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Έρχατς της Μαλάτια, τα μέλη του οποίου οδηγήθηκαν στη Λέσχη Αξιωματικών.

Για τη μετάβαση των μελών της αντιπροσωπείας  ελήφθησαν αυστηρά μέτρα. Έξι οχήματα της αστυνομίας τέθηκαν ως συνοδεία στα δύο λεωφορεία της μεταφοράς τους.

Μετά την επιτόπια έρευνα στην οποία θα προβούν θα εγκαταλείψουν την Μαλάτια στις 29 Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε.

Η αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ με συνοδεία Τούρκων στρατιωτικών αξιωματούχων μετά τη Μαλάτια θα μεταβεί στα Άδανα στο Χατάι, στη Γκαζιαντέπ και στη Σανλιούρφα και θα πληροφορηθεί για τις θέσεις 10 πόλεων του νότου.

Η αντιπροσωπεία αναμένεται να παραμείνει στην Τουρκία 10 ημέρες, σημειώνει το δημοσίευμα.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr