Μάθιου Νίμιτς: Με …καλή διάθεση θα καταλήξουμε σε απόφαση για το όνομα των Σκοπίων



Νοέμβριος 4, 2012.

Με καλή διάθεση από τις δύο πλευρές θα βρεθεί μια λύση στο όνομα σε λίγους μήνες, δήλωσε ο διαμεσολαβητής, Μάθιου Νίμιτς σε συνέντευξή στη ‘Φωνή του Λαού’- (Гласот на народот), τονίζοντας ότι το σχέδιο μνημονίου που εστάλη από την Ελλάδα αποτελεί ένα βήμα για τη βελτίωση του πολιτικού κλίματος μεταξύ της Fyrom και της Ελλάδας.


 Με την επιδιωκόμενη λύση είναι δυνατόν να μην τεθεί ερωτηματικό επάνω στη ταυτότητα των πολιτών της Fyrom, σύμφωνα με το διαμεσολαβητή του ΟΗΕ.

«Θα ήμουν ανειλικρινής αν έλεγα ότι μια ενδεχόμενη λύση θα ήταν ικανοποιητική και για τις δύο πλευρές. Γνωρίζω ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων το βλέπει αυτό σοβαρά και πιστεύω ότι πρέπει να αφεθούν οι δύο πλευρές να αναλύσουν προσεκτικά τις εξελίξεις και να δουν πως θα προχωρήσουν από εδώ και στο εξής», δήλωσε ο Νίμιτς.

Ο διαμεσολαβητής στη συνέντευξή του τόνισε ότι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ωστόσο, τα Σκόπια και η Ελλάδα πρέπει να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, αναφέρει  τη σλαβική τηλεόραση των Σκοπίων «Σίτελ».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr