Πατριάρχης Σερβίας: Δεν θέλουμε την ΕΕ χωρίς το Κοσσυφοπέδιο



Νοέμβριος 26, 2012.

«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μας θέλει χωρίς το Κοσσυφοπέδιο, θα πούμε ευχαριστώ για την πρόσκληση! Και θα συνεχίσουμε να ζούμε σκληρά και δύσκολα»
Τα παραπάνω δήλωσε  ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος στο Βελιγράδι, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα.


Ο επικεφαλής της σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είπε ότι «σέβεται την Ευρώπη που θέλει να είμαστε  μαζί της , αλλά η τιμή της άρνησης είναι για την ιερή γη της Σερβίας».

«Αν θέλουν να μας βάλουν σε αυτή τη δυτική οικογένεια, να μας δεχθούν όπως είμαστε, διαφορετικά θα συνεχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας, σκληρά και επώδυνα, όπως έχουμε κάνει εδώ και 500 χρόνια», είπε ο Ειρηναίος.

Ο Σέρβος Πατριάρχης προέτρεψε τους αρχηγούς των κομμάτων στο Βελιγράδι να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία γιατί «είναι Σλάβοι αδελφοί που μας βοηθούν πάντοτε στις δύσκολες στιγμές».

«Πρέπει να δέσουμε τη βάρκα μας στο μεγάλο πλοίο των Σλάβων αδελφών, οι οποίοι είναι συγγενείς εξ αίματος  και πίστης. Ελπίζουμε στην υποστήριξή τους. Είναι πάντοτε μαζί μας όταν τους χρειαζόμαστε και τώρα τους χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ», τόνισε ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στο τέλος των δηλώσεων του, καταδίκασε απερίφραστα τις ενέργειες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης,  για τα εγκλήματα πολέμου. Χαρακτήρισε, μάλιστα, το δικαστήριο ως ‘πολιτικό’, όπως σημειώνει το σερβικό Beta.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr