Αλβανία: ‘Επίθεση’ αλβανοτσάμηδων σε Αβραμόπουλο



Νοέμβριος 28, 2012.

Μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου του πρωθυπουργού για την ακύρωση της επίσκεψης του κ. Αβραμόπουλου –γράφει το αλβανικό δημοσίευμα-, έφθασε στα γραφεία μας μια επείγουσα απάντηση από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας- PDIU, το κόμμα των τσάμηδων.


Ο πρόεδρος του κόμματος απευθυνόμενος προς τα (αλβανικά) μέσα ενημέρωσης, δήλωσε:

«Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δεν θα πρέπει να φοβάται τα καθαρά πατριωτικά συναισθήματα των Αλβανών και τα ελάχιστα δικαιώματα του έθνους μας, όπως το ζήτημα των τσάμηδων, που άδικα παραβιάζεται από το ελληνικό κράτος. 

Το κυβερνών κόμμα –PDIU καλεί την ελληνική κυβέρνηση να δώσει λύσεις γρήγορα στο ‘τσάμικο ζήτημα’, το οποίο είναι το μόνο θέμα που εμποδίζει τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις. Εφ’ όσον η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τον ήλιο με γρίφο, οι ελληνο-αλβανικές σχέσεις δεν μπορούν να βρουν βελτίωση. 

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, αντί να προσπαθεί να στρεβλώσει την ιστορία, με τη δημιουργία ψευδών γεγονότων, θα πρέπει να συμβάλει να βρεθεί ένας κοινός τρόπος για την επίλυση του ζητήματος των τσάμηδων», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος των αλβανοτσάμηδων που δημοσιεύεται από τον αλβανικό Τύπο.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr