Ρωσία: Οι μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν νέα μέλη ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης



Νοέμβριος 7, 2012.

Οι ερευνητές της  Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας(ФСБ),  έχουν εντοπίσει νέα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Χίζμπ ουτ Ταχρίρ» «Hizb ut-Tahrir» -Ισλαμικό Κόμμα της Απελευθέρωσης-, στη Μόσχα.


Κατά τη διεξαγωγή επιχειρησιακών δραστηριοτήτων αναζήτησης  και έρευνας αποκαλύφθηκαν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης για τα οποία έγινε γνωστό που βρίσκονται, βάσει αντικειμένων και εγγράφων, τα οποία  πιστοποιούν τις παράνομες δραστηριότητές τους,  όπως αναφέρθηκε από εκπρόσωπο της  διεύθυνσης της FSB της Ρωσίας στη Μόσχα, δημοσιεύει το Ίντερφαξ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι την Τετάρτη στην Μόσχα και στα περίχωρά της πραγματοποιήθηκε μία έρευνα κατά την οποία αποκαλύφθηκε και κατασχέθηκε προπαγανδιστικό φιλολογικό υλικό της οργάνωσης το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο των εξτρεμιστικών υλικών.

Σημειώνεται ότι η Χίζμπ ουτ-Ταχρίρ (αραβικά:  حزب التحرير)- είναι μια διεθνής Σουνιτική παν-ισλαμιστική πολιτική οργάνωση  που σκοπό έχει τη εγκαθίδρυση παγκόσμιας ισλαμικής διακυβέρνησης που θα καθοδηγείται από τη Σαρία για τους Μουσουλμάνους και τους Μη μουσουλμάνους.

Η οργάνωση δραστηριοποιείται στη Δύση, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιστεύεται ότι έχει εξαπλωθεί  σε περισσότερες από 40 χώρες, εκτιμάται, επίσης,  ότι έχει μέλη πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr