Ο Νταβούτογλου για τους πυραύλους Πάτριοτ



Νοέμβριος 7, 2012.

Άγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σχετικά με αίτηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ για συστοιχία πυραύλων Patriot,  να τους τοποθετήσει στα σύνορα με τη Συρία,  υπενθύμισε ότι όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ  «στο πλαίσιο της αμυντικής ασφάλειάς τους,  προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα», είπε.

Ο Νταβούτογλου έδωσε συνέντευξη τύπου στην μόνιμη αντιπροσωπεία της ΕΕ σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία και κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ και ενημέρωσε σχετικά τους συμμάχους, όπως είπε.

Η Τουρκία δεν έχει κάποιο ξεχωριστό αίτημα αλλά το ΝΑΤΟ πρέπει να προστατεύσει τα μέλη του, είπε ο Νταβούτογλου.

«Με τη Συρία είχαμε την κρίση με τις οβίδες που ρίχτηκαν στο Ακτσάκαλε, την κατάρριψη του τουρκικού αεροπλάνου στα νερά της Μεσογείου και η Τουρκία θα πρέπει να μπει στην ημερήσια διάταξη του ΝΑΤΟ», δήλωσε.

Ο Νταβούτογλου αναφερόμενος στο θέμα των πυραύλων Patriot είπε ότι γίνονται διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ αλλά το θέμα  δεν έχει έρθει στην ημερήσια διάταξη, συζητούνται πάντως όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ως μέτρα άμυνας  έναντι των κινδύνων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr