Ρώσος ΥΠΕΞ: Τα Patriot στην Τουρκία ενέχουν κινδύνους ανάφλεξης στην περιοχή



Νοέμβριος 23, 2012.

Μόσχα.

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα ότι η ανάπτυξη των πυραυλικών συγκροτημάτων τύπου Patriot στα τουρκο-συριακά σύνορα, ενέχει κίνδυνο «σοβαρής ένοπλης σύγκρουσης».


«Τα όπλα αυτά είναι μεγαλύτερα από το μέγεθος του ενδεχόμενου κινδύνου για τον οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθούν»,  είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Κάθε συγκέντρωση οπλικών συστημάτων δημιουργεί κινδύνους και πιθανόν αποτελεί πειρασμό σε εκείνους που θα ήθελαν να χρησιμοποιηθεί μια  ενεργός δυναμική» δήλωσε ο υπουργός.

«Η συγκέντρωση αυτών των όπλων, στην συγκεκριμένη περιοχή,  θα μπορούσε να προκαλέσει τον κίνδυνο πρόκλησης για μια βαριά ένοπλη σύγκρουση και αυτό προσπαθούμε να το αποφύγουμε με κάθε τρόπο», είπε ο Λαβρόφ.

Την Πέμπτη η Μόσχα είχε εκφράσει την αντίθεσή της για την ανάπτυξη των συστημάτων  αντιπυραυλικής προστασίας,  με τα οποία η Τουρκία επιδιώκει να προστατεύσει ενδεχόμενη επίθεση από τη Συρία.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr