Αλβανία: Συζητούν στην Ελλάδα για την κοπή συντάξεων σε 18 χιλιάδες βορειοηπειρώτες



Δεκέμβριος 22, 2012.

Συζητήσεις γίνονται στην Αθήνα για το θέμα των συντάξεων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα του  «Panorama».


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε εξηγήσεις από τον Έλληνα υπουργό Εργασίας  και Οικονομικών για τη νομοθεσία περί συντάξεων και την κοπή τους,  στους περίπου 18 χιλιάδες λαμβάνοντες σύνταξη, της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νόμος ‘αποτελεί μεγάλη αδικία που γίνεται σε βάρος των συνταξιούχων  της Βορείου Ηπείρου» οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη από τον ασφαλιστικό φορέα του ΟΓΑ, το ποσό των 330 ευρώ το μήνα και με το κόψιμο αυτής της σύνταξης θα ‘λάβουν ένα φοβερό χτύπημα’.

 Μεταξύ των άλλων, ο Μιχελάκης τονίζει  ότι ‘σε μια εποχή που ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, επιμένει στις προκλητικές δηλώσεις του,  για μια «Μεγάλη Αλβανία», η Ελλάδα πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη της υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου της ελληνικής μειονότητας και συνεπώς την αποφυγή του κινδύνου της εξάλειψής της από τη χώρα’, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr