Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Η Ισλαμική τρομοκρατία θα τελειώσει το 2030



Το βουλγαρικό δημοσίευμα αναφέρεται στα νέα δεδομένα  που  συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ


Δεκέμβριος 15, 2012.

«Μέχρι τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες θα φαίνονται ως ο «μεγαλύτερος εχθρός»

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, το κύμα της ισλαμικής τρομοκρατίας θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2030.

Στην πρόσφατα δημοσιευθείσα έκθεση «Παγκόσμιες Τάσεις 2030» το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών των  Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι «αρκετοί παράγοντες που συμβάλουν στην πρόσφατη έκφραση της ισλαμικής τρομοκρατίας θα πάψουν να υφίστανται μελλοντικά».

Το αμερικανό συμβούλιο ανέθεσε την προεργασία μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μελετών και διαπίστωσε ότι οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν  την αρνητική διάθεση προς τις ΗΠΑ, είναι η εμπλοκή τους σε πολλά ζητήματα και η άρνηση αποχώρησή τους από το Ιράκ και το Αφγανιστάν,  θα δώσουν την ευκαιρία να φαίνονται, στον αραβικό κόσμο,   ως ‘μεγάλος εχθρός’, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο.

«Άλλωστε, η αμερικανική υποστήριξη προς το Ισραήλ αποτελεί μία  μόνη σημαντική αιτία για το θυμό των μουσουλμάνων», αναφέρει η έκθεση.


Επιπλέον,  οι διάφορες εξεγέρσεις της «Αραβικής Άνοιξης» αποδείχθηκαν  ως αγώνες ενός μη βίαιου αγώνα για την ηθική και πολιτική νομιμότητα. Οι διαδηλωτές ενήργησαν στο όνομα των δημοκρατικών αξιών, όπως αναφέρουν οι συντάκτες.

«Η νέα γενιά μπορεί να δει τα πράγματα διαφορετικά και  με λιγότερο ενδιαφέρον για τις παλιές αξίες», είπαν οι εμπειρογνώμονες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, και σύμφωνα με αυτούς οι τρομοκράτες του μέλλοντος μπορεί να προέρχονται από τις τάξεις άλλων θρησκειών, όπως των Χριστιανών ή των Ινδουϊστών.

Το μέλλον της τρομοκρατίας ενδέχεται αν περάσει μέσα από το Διαδίκτυο, καταλήγει η έκθεση, στην οποία εκφράζονται ανησυχίες ότι hackers ή άλλοι ειδικοί μπορεί να χρησιμοποιηθούν  από ορισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις και να προκαλέσουν  εκτεταμένες  κοινωνικές και οικονομικές  ζημίες.

-

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr