Γάζα: Η Χαμάς δημιουργεί το δικό της Υπουργείο Άμυνας



Δεκέμβριος 6, 2012.

Η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δημιουργεί το δικό της υπουργείο Άμυνας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση με το Ισραήλ.


Όπως αναφέρθηκε από το αιγυπτιακό ραδιόφωνο, η δήλωσε έγινε από τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς, στο Υπουργείο Εσωτερικών, Φάτχι Χαμάντ.

«Το βήμα αυτό προκύπτει από την ανάλυση της πρόσφατης ισραηλινής επίθεσης – επιχείρηση «νεφελώδης πυλώνας», προκειμένου να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες σε μια νέα ένοπλη σύγκρουση αλλά και να εφαρμοστούν καινοτόμες δραστηριότητες στις δομές της εξουσίας», είπε ο Χαμάντ την Τετάρτη σε τελετή προς τιμήν της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας της Λωρίδας της Γάζας μιλώντας με θέμα «προβληματισμός και αξιοποίηση από την ισραηλινή επίθεση».

Σε περίπτωση εφαρμογής του σχεδίου, οι Παλαιστίνιοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα αποκτήσουν δικό τους Υπουργείο Άμυνας. Μέχρι τώρα η λειτουργία αυτού του τμήματος  την είχε επωμισθεί το Υπουργείο Εσωτερικών, και όλες οι δομές της εξουσίας που διέπουν την αυτονομία της Γάζας και της Δυτικής Όχθης, σημειώνει το πρακτορείο Τας.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr