Η Αλβανία κλείνει πρεσβείες λόγω έλλειψης οικονομικών πόρωνΔεκέμβριος 12, 2012.

Τίρανα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Έντμοντ Παναρίτι, ανακοίνωσε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης πόρων, θα κλείσουν αρκετές αλβανικές πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές στο κόσμο.


Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εξωτερικών για το επόμενο έτος είναι χαμηλότερος κατά 60 εκατομμύρια λέκε σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και κατά το πρώτο στάδιο θα κλείσουν οι πρεσβείες της Αλβανίας στην Αργεντινή και στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ο Παναρίτι είπε ότι επανεξετάζονται οι λειτουργίες των περίπου πενήντα πρεσβειών και διπλωματικών αποστολών και  ότι είναι απαραίτητο να κλείσει ένας σημαντικός αριθμός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ο κίνδυνος η Αλβανία να αποκλειστεί από τους διεθνείς οργανισμούς και αυτό θα είναι απόρροια του γεγονότος ότι το Υπουργείο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει τους δασμούς και ποσοστώσεις για την προσχώρηση σε αυτούς.

Επεσήμανε, επίσης, ότι ζήτησε από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να αυξήσει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εξωτερικών σε 1,3 εκατ, ώστε να πληρώσει τις οφειλές προς τα Ηνωμένα Έθνη και τους άλλους οργανισμούς, αλλά δεν έγινε δεκτό το αίτημα αυτό, όπως σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr