Βούλγαρος Ιστορικός: Τα Σκόπια δεν θέλουν πραγματικά την ένταξη στην ΕΕ



Δεκέμβριος 19, 2012.

Σε συνέντευξή του στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση (БНТ) ο ιστορικός Μπότζινταρ  Ντιμίτροφ ανέφερε ένα σχεδόν άγνωστο γεγονός που έγινε το 1944 « ήταν μία τερατώδες γενοκτονία εναντίον των ανθρώπων που ζούσαν σε εκείνα τα εδάφη», είπε αναφερόμενος στα Σκόπια.


Η εξουσιαστική πολιτική ελίτ σήμερα στα Σκόπια δεν επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Ντιμίτροφ, διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας στη Σόφια.

Ο αναφερόμενος, γνωστός για τη σκληρή στάση του, σχετικά με τη στάση της μόνιμης αντι-βουλγαρικής πολιτικής  των εντόπιων πολιτικών, είπε ότι δεν θέλουν την ένταξη στην Ευρωαπαϊκή Ένωση για να μην αναγκαστούν να υπακούσουν τα ευρωπαϊκά νομικά και ηθικά πρότυπα.

«Εφαρμόζουν μια πολιτική παραπλανώντας το λαό που είναι Βούλγαροι, Αλβανοί, Ρομά και Τούρκοι, οι οποίοι θέλουν να είναι στην Ευρώπη».

Στη συνέχεια ο Ντιμίτροφ αναφέρθηκε σε γεγονότα του 1944 κατά τα οποία το κατεστημένο στα Σκόπια σκότωσε Βούλγαρους πολίτες, που δήλωναν την καταγωγή τους, ενώ άλλους τους φυλάκισαν και πέθαναν στις φυλακές.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr