Τεράστια κλοπή διαβαθμισμένων εγγράφων από την ελβετική υπηρεσία πληροφοριών



Δεκέμβριος 4, 2012.

Βέρνη.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελβετίας παραδέχθηκε διαρροή μεγάλου όγκου ευαίσθητων πληροφοριών.

Από τη βάση δεδομένων των ειδικών μυστικών υπηρεσιών κλάπηκαν ευαίσθητες πληροφορίες μεγάλου όγκου (Terabytes) για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, όπως ανέφερε το Ρόιτερς, επικαλούμενο πηγές από τις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες.

Οι ελβετικές αρχές έχουν προειδοποιήσει τους εταίρους τους, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ για τη διαρροή που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή μιας σειράς από αντιτρομοκρατικές ενέργειες.

Για την  κλοπή των μυστικών δεδομένων  είναι ύποπτος ανώτερος υπάλληλος στο τμήμα πληροφορικής των μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος κατέβασε τα δεδομένα και τα αποθήκευσε σε σκληρό δίσκο που τον οποίο είχε στο σακίδιο του.

Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μετά τη σύλληψή του, ο δίσκος κατασχέθηκε, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν έχουν  αντιγραφεί από τρίτους, αναφέρει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr