Οι ΗΠΑ αρχίζουν συγκεκαλυμμένη προμήθεια όπλων στους αντάρτες της Συρίας



Δεκέμβριος 9, 2012.

Η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκινήσει μυστική παράδοση μεγάλων ποσοτήτων όπλων προς τη συριακή αντιπολίτευση.

Αυτό αναφέρει σήμερα η βρετανική εφημερίδα «Sunday Times»:


«Οι ΗΠΑ έχουν προβεί σε μεταφορά όπλων στους Σύριους αντάρτες, προκειμένου να επιταγχυνθεί η απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ», σημειώνει το βρετανικό δημοσίευμα. Πυρομαχικά, βλήματα και αντιαρματικά βλήματα μεταφέρονται  στα χέρια των ανταρτών από φιλικές χώρες της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «Οι ΗΠΑ έχουν αγοράσει ένα μέρος των όπλων της Λιβύης που είχε δοθεί το περασμένο έτος θα να ρίξουν τον ηγέτη της χώρας αυτής, Μουαμάρ Καντάφι. «Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται το φορητό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας SA- 7 Strela.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι την περασμένη άνοιξη η συριακή αντιπολίτευση είχε προμηθευτεί αμερικανικά όπλα από το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία. Τώρα αυτές οι προμήθειες άμεσα θα χορηγηθούν από τις ΗΠΑ.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι διπλωμάτες των ΗΠΑ και οι συνεργάτες της CIA έχουν δημιουργήσει ένα μόνιμο κανάλι για απευθείας συνομιλίες με τους ηγέτες των ανταρτών της Συρίας.

Το σχετικό κέντρο επικοινωνίας βρίσκεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην Ουάσιγκτον. Ο στόχος των διαπραγματεύσεων είναι να συμβουλεύει τη ένοπλη αντιπολίτευση για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων και να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με τους ηγέτες της εξέγερσης για την ανάπτυξη μελλοντικών κοινών δράσεων.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr