Αλβανία: «Διαχείριση και συνεργασία στον τομέα της Άμυνας με Κοσσυφοπέδιο»



Δεκέμβριος 29, 2012.

Τίρανα.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας,  στο πλαίσιο της «Διαχείρισης και Αμυντικής Συνεργασίας Αλβανίας –Κοσσυφοπεδίου» κύριος σκοπός ήταν ο συντονισμός των σχεδίων για την ενίσχυση  της συνεργασίας για το επόμενο έτος 2013 μεταξύ των δύο πλευρών στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν  ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Arian Starova, ο γενικός διευθυντής πολιτικής Άμυνας, Adriatik Mema και άλλα ανώτερα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Από την πλευρά του Κοσσυφοπεδίου ο αναπληρωτής της FKS, Bejtush Gashi, ο διευθυντής πολιτικού σχεδιασμού, Haxhi Shala και ανώτερα στελέχη των Δυνάμεων Κοσσυφοπεδίου (FKS).

Η συνάντηση έγινε σε πνεύμα αδελφοσύνης και οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε θέματα εκπαίδευσης και σχεδιασμού, για την ανάπτυξη του δόγματος για την  ασφάλεια και την άμυνα. Επίσης, σε θέματα αλληλοβοήθειας σε περιπτώσεις πλημμύρας, πυρόσβεσης κλπ.

Αποφασίστηκε για το επόμενο έτος η πραγματοποίηση επιστημονικού συνεδρίου σχετικά με την κοινή έννοια της «Smart Defence» ώστε να υπάρξει συνεργασία που θα χρησιμεύσει στην απόκτηση κοινών εμπειριών, αναφέρει η στρατιωτική αλβανική ιστοσελίδα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr