Σκόπια: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός με αποχή της αντιπολίτευσης



Δεκέμβριος 24, 2012.

Το Κοινοβούλιο των Σκοπίων ενέκρινε τον προϋπολογισμό του έτους 2013 με την απουσία της Σοσιαλδημοκρατικής Αντιπολίτευσης και την αποχή  του αλβανικού κόμματος DPA.

Από τους παρόντες βουλευτές υπέρ ψήφισαν 65 ενώ 4 ψήφισαν κατά.
Ο υπουργός Οικονομικών των Σκοπίων Ζόραν Σταβρέσκι στην ομιλία του τόνισε ότι « ο προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση των συντάξεων και των κοινωνικών δαπανών κατά πέντε τοις εκατό, καθώς και των επιδοτήσεων προς τους αγρότες που το επόμενο έτος θα ανέλθουν στα 135 εκατομμύρια ευρώ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του makfax, οι δημόσιες δαπάνες αναμένεται να ανέλθουν περίπου στα 2,7 δις ευρώ,  ενώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού να φθάσει στο  3,5 τοις εκατό.

Έντονη ήταν η αντίδραση της κύριας αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος το Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι είπε χαρακτηριστικά ότι  τα Σκόπια κυβερνούνται από έναν νέο Μιλόσεβιτς. Κάλεσε, μάλιστα, του πολίτες του κράτους  ανυπακοή και εξέγερση κατά τη κυβέρνησης για την ελευθερία και το μέλλον.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι οι βουλευτές του SDSM δεν αναγνωρίζουν αυτό το κοινοβούλιο και ότι δεν θα συμμετέχει, πλέον, στο έργο του, «αφού δεν υπάρχει δημοκρατία και κυβερνάει ένα δικτατορικό καθεστώς», όπως δήλωσε.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr