«Η Ελλάδα θα πουλήσει δύο υποβρύχια»



Δεκέμβριος 9, 2012.

Για να πολεμήσει την οικονομική κρίση η Ελλάδα και προκειμένου να ικανοποιήσει τις οικονομικές ανάγκες της βιομηχανίας εξοπλισμών του Πολεμικού Ναυτικού, είναι έτοιμη να πουλήσει δύο υποβρύχια, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνουν ότι η κυβέρνηση ως λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά,  του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, έχει σχεδιάσει να πουλήσει δύο υποβρύχια.
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα, το κόμμα του αντιπολιτευόμενου Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) επικαλούμενο πηγές αξιωματούχων.

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα των  ελληνικών ΜΜΕ, η Ελλάδα έχει παραλάβει δύο νέα υποβρύχια τύπου 214, ενώ αυτά που προτίθεται να πουλήσει είναι παλαιά και μεγαλύτερα. Ήδη βρίσκεται σε επαφές για το θέμα αυτό με τις πολωνικές αρχές.

Στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι στο ναυπηγείο Σκαραμαγκά δεν έχουν λάβει τους μισθούς τους επί μήνες και τον περασμένο Οκτώβριο εισέβαλαν στο κτίριο του υπουργείου Άμυνας, ενώ οι προσπάθειες ενός υπολοχαγού να τους πείσε δεν ήταν αρκετές. Παρενέβη η αστυνομία και συνελήφθησαν 150 συνδικαλιστές, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr