Περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες επισκέπτονται ετησίως τη Βουλγαρία



Δεκέμβριος 17, 2012.

Δεν υπάρχει μείωση του αριθμού των Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονται τη Βουλγαρία, παρά την οξεία χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των δύο τελευταίων ετών, γράφει το δημοσίευμα του βουλγαρικού Φόκους.


Η Βουλγαρία παραμένει ένας καθιερωμένος τουριστικός προορισμός για τους Έλληνες τουρίστες, αφού μόνο το 2011 την επισκέφθηκαν 942.680 Έλληνες πολίτες, μια αύξηση της τάξης του 4,4% σε σύγκριση από την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μετά τη Ρουμανία, στον αριθμό των τουριστών στη Βουλγαρία.

Το 2011, οι Βούλγαροι πολίτες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα ήταν  1.000.660 και ο αριθμός τους αυξήθηκε με ρυθμό 11,3 % σε σύγκριση με το 2010 και αποτελεί το δεύτερο προορισμό η Ελλάδα κατά την ίδια περίοδο μετά την Τουρκία.

Σήμερα στην Ελλάδα γίνεται η δεύτερη συνάντηση Κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας και στη βουλγαρική αντιπροσωπεία συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας και Τουρισμού, Ντέλιαν Ντόμπρεφ.

Στις συναντήσεις αυτές αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα  των τουριστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr