Σκόπια: Οι Τούρκοι αποκαθιστούν τζαμί στο Μοναστήρι


 

Δεκέμβριος 5, 2012.

 

Ο γενικός διευθυντής των ιερών ιδρυμάτων της Τουρκίας, θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του μνημείου Χαϊντάρ –καδί, στην Μπίτολα (Μοναστήρι), το οποίο είναι ένα αρχιτεκτονικό μνημείο του 16ου αιώνα και ανήκει στη Μονή της Μουφτείας της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας.

 

Ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος αυτού, Ali Gurata,  υπέγραψε σήμερα πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Μεχμέτ Σαλμάν, διευθυντή της υπηρεσίας Συντήρησης  του Εθνικού Κέντρου  των Σκοπίων.

 

Ο Ali Gurata δήλωσε ότι το τζαμί του Μοναστηριού είναι το δεύτερο στο πρόγραμμα της αποκατάστασης τζαμιών στα Βαλκάνια, όπως έγινε στο Σεράγεβο.

 

«Στα Βαλκάνια παραμένουν ακόμη, πολλές πολιτιστικές αξίες από την εποχή της Οθωμανικής Περιόδου και πρέπει να προστατευθούν. Δεν είναι μόνο μέλημα δικό μας αλλά όλης της ανθρωπότητας.

 

 Η διεύθυνσή μας στην Τουρκία προβαίνει σε αποκατάσταση αντικειμένων από διαφορετικές κουλτούρες, τζαμιά, εκκλησίες, συναγωγές...», δήλωσε ο Γκουράτα, σύμφωνα το αλβανικό δημοσίευμα του Τέτοβο των Σκοπίων.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr