Πρέσεβο: Το Συνδικάτο Σέρβων αστυνομικών ζητά την κατεδάφιση του αλβανικού μνημείου



Δεκέμβριος 26, 2012.

Η Ένωση Αστυνομικών Σερβίας, απαιτεί την κατεδάφιση του μνημείου των Αλβανών μελών του Απελευθερωτικού Μετώπου- UCPMB, που στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης Πρέσεβο της νότιας Σερβίας, από τους Αλβανούς κατοίκους,  με την ευκαιρία της 100ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας.


«Κύριε Ντάτσιτς, στο τέλος του περασμένου μήνα, είχατε υποσχεθεί  δημόσια ότι θα αφαιρέσετε όλα τα μνημεία του UCPMB. Μετά την παρέλευση ενός μηνός δεν είδαμε αποτέλεσμα, εκτός από δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης ότι έχει συλληφθεί μία ομάδα νέων που ξεκίνησε για την Κοιλάδα του Πρέσεβο να καταστρέψει ένα από τα μνημεία» δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης των αστυνομικών Γκλίσχο Βίντοβιτς.

Η Ένωση των Αστυνομικών τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Εσωτερικών είναι δυσαρεστημένοι από το κράτος που δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την αφαίρεση των αλβανικών μνημείων, που έστησαν μέλη της UCPMB, του οποίους αποκαλεί ‘τρομοκράτες’ και δεν πρέπει να στήνουν μνημείο σε νεκρούς, οι οποίοι δεν έδωσαν τίποτε για την άμυνα της χώρας.

Σύμφωνα με αυτούς- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- στους δρόμους της Σερβίας δεν πρέπει να υπάρχει καμία θέση για μνημεία τρομοκρατών.

«Θα επέτρεπαν οι ΗΠΑ να στήσει η Αλ Κάιντα μνημείο; Θα επέτρεπε η Ισπανία να στήσει η ΕΤΑ μνημείο; Θα επέτρεπε η Ιταλία να στήσουν οι Ερυθρές Ταξιαρχίες μνημείο;  Θα επέτρεπε η Γερμανία μνημείο για τον Κόκκινο Στρατό ή η Αγγλία μνημείο του IRA;», αναφέρει η ανακοίνωση του συνδικάτου των Σέρβων αστυνομικών.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr