Συρία: Πύραυλοι ‘σκουντ’ εναντίον της ένοπλης αντιπολίτευσης



Δεκέμβριος 21, 2012.

Μόσχα.

Οι συριακές αρχές χρησιμοποίησαν και πάλι εναντίον των υποστηρικτών της ένοπλης αντιπολίτευσης μικρής  εμβέλειας πυραύλους ‘Σκούντ’, έγραψε η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη ανώτερη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, σημειώνει το ρωσικό Νόβοστι.


«Προφανώς, από ό, τι βλέπουμε το συριακό καθεστώς χρησιμοποιεί πυραύλους ‘Σκουντ’ εναντίον του ίδιου του λαού του» αναφέρει η πηγή  στο δημοσίευμα το οποίο προσθέτει ότι υπάρχει η πιθανότητα να εμπεριέχουν χημική επιβάρυνση.

Η πρώτη φορά που τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν  ότι χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Σκουντ ήταν στις 12 Δεκεμβρίου. Την επομένη ημέρα αυτό επιβεβαιώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ενώ οι συριακές αρχές αρνήθηκαν όλα αυτά τα δημοσιεύματα.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ονομάζουν ως πυραύλους ‘Σκουντ’/Скад, τον τύπο των πυραύλων που αναπτύχθηκαν στην ΕΣΣΔ το 1950, γράφει το Νόβοστι.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr