Σκόπια: Πωλούνται κατεψυγμένα κρέατα ως νωπά



Δεκέμβριος 22, 2012.

Σκόπια.

Κρέατα τα οποία έχουν καταψυχθεί και αποψυχθεί πωλούνται ως νωπά στα κρεοπωλεία της χώρας. Παρά το γεγονός – γράφει το δημοσίευμα- ότι κάθε κομμάτι κρέατος θα πρέπει να αναγράφει την προέλευσή του και αν είναι νωπό ή κατεψυγμένο βάσει της νομικής υποχρέωσης, εντούτοις αυτό δεν τηρείται.

Σε έρευνα που έκανε η σλαβική εφημερίδα Dnevnik τα κρέατα που πωλούνται τα κρεοπωλεία είναι την Ισπανία και τη Βραζιλία το χοιρινό, και από τη Νότιο Αμερική το βόειο.

Οι εγχώριοι παραγωγοί λένε ότι οι πωλήσεις του κατεψυγμένου κρέατος που πωλείται μετά από απόψυξη ως νωπό κρέας προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό επειδή προσφέρεται σημαντικά φθηνότερο.

Οι εισαγωγείς από την άλλη πλευρά διατείνονται ότι το κρέας που εισάγεται κατεψυγμένο και αποψύχεται δεν είναι κατώτερης ποιότητας από τα νωπά κρέατα, αν και βρίσκονται στην κατάψυξη έως και ενάμισι χρόνο...

Η υπηρεσία τροφίμων και κτηνιατρικών θεμάτων, δηλώνει ότι  σύμφωνα με τον κανονισμό περί υγιεινής το  κατεψυγμένο κρέας δεν απαγορεύεται να πωλείται, αλλά αν αποψυχθεί δεν επιτρέπεται να καταψυχθεί εκ νέου, σύμφωνα με δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr