Αβραμόπουλος στο ΝΑΤΟ: «Άνοδος Εθνικισμού και Λαϊκισμού σε γειτονικές χώρες»



Δεκέμβριος 5, 2012.

Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ ήταν ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα για την Ελλάδα, στην υπουργική σύνοδο της Συμμαχίας, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.


«Η αναβίωση του εθνικισμού και του λαϊκισμού σε ορισμένες από τις γειτονικές χώρες είναι μια πηγή μεγάλης ανησυχίας.  Είναι σαφές σε όλα τα μέρη ότι μια τέτοια συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή. Οι υποψήφιοι, είτε ομιλούν για το ΝΑΤΟ, ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλουν να σέβονται τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης. 

Εκπτώσεις δεν θα γίνουν, και όλες οι απαιτήσεις και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται πρέπει να πληρούνται», είπε ο κ. Αβραμόπουλος (γράφει το σλαβικό δημοσίευμα).

Ενημέρωσε, ακόμη, ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής και της σημερινής  συνεδρίασης του ΝΑΤΟ έθεσε στους συμμάχους  θέμα συζήτησης για ‘τα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τη Συμμαχία, καθώς και τις σοβαρές (εθνικιστικές) εκδηλώσεις στην περιοχή», αναφέρει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr