Σεργκέι Λαβρόφ: Οι ‘Patriot’ εγκαθίστανται στην Τουρκία για προστασία από το Ιράν



Δεκέμβριος 24, 2012.

Μόσχα.

Οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι ‘Patriot’ στην Τουρκία, δεν είναι μόνο για προστασία από την απειλή της Συρίας, αλλά κυρίως για τον κίνδυνο που προέρχεται από το Ιράν.
Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, επικαλούμενος τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων, όπως αναφέρει η ρωσική εφημερίδα Βίζγκλιαντ.


Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου η Τουρκία είχε αιτηθεί στο ΝΑΤΟ για την προμήθεια των συστοιχιών ‘Patriot’ για προστασία από πιθανή επίθεση από τη Συρία.

Το συμβούλιο του ΝΑΤΟ στις 4 Δεκεμβρίου εξέδωσε απόφαση για την ανάπτυξη των πυραύλων στο τουρκικό έδαφος.

«Όσον αφορά τους σκοπούς της παρούσας ανάπτυξης, να διαβάσετε και να ακούσετε τι λένε οι εμπειρογνώμονες. Αν υπήρχε απειλή από τη Συρία οι πύραυλοι θα είχαν εγκατασταθεί διαφορετικά. Από την εγκατάστασή τους, όμως, διαφαίνεται ότι πρόκειται για την προστασία των αμερικανικών ραντάρ, τα οποία αποτελούν μέρος του συστήματος της πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ με σκοπό την προστασία τις απειλές από το Ιράν», δήλωσε ο Λαβρόφ στο «Russia today».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr